Sibitka Anna
Divattervező, festő

"Nagy hatással van rám az impresszionizmus korszaka, sokszor merítem belőle a színvilágomat, ami hasonlóan vidám, kedves és jó hangulatot sugároz a nézőnek. Tehát alapvetőleg a festészetben a színek dekorativitása és harmóniája az, ami foglalkoztat."

 

Divattervezőként végeztem a Mod Art-on (2020), de mellette mindig foglalkoztatott a képzőművészet, azon belül is a festészet, amit autodidakta módon sajátítottam el.

Nagy hatással van rám az impresszionizmus korszaka, sokszor merítem belőle a színvilágomat, ami hasonlóan vidám, kedves és jó hangulatot sugároz a nézőnek. Tehát alapvetőleg a festészetben a színek dekorativitása és harmóniája az, ami foglalkoztat.

Festményeimben szeretem ötvözni a szocialista korszak formáit a modern, kicsit negédes színvilággal, ezáltal megfosztom a szocreál hangulatától és keretek közé szorított érzetétől. A szocializmus az elnyomásban kialakult modern hangulatú design miatt fogott meg, amit még izgalmasabbá tesz számomra a sosem ismert érzés, a benne élés.

Munkáimat az erős vonalak, kontrasztok és a geometrikus, letisztult formavilág jellemzi. Ami eredeztethető a modernizmusból, a korszak iránti érdeklődésemből és a redukció iránti vágyamból.