A Lobenwein Galéria bemutatása

A Lobenwein Galéria 2020-ban indult útjára a virtuális térben. Akkor kortárs művészek a felkérésünkre a 2020-as évet mutatták be, ugyanezt egy évvel később megismételtük és idén is tervezünk hasonlót.

Azóta több, sikeres akciót indítottunk el: két alkalommal a „Nekem a Balaton” című projektben a Balatonról készítettek műveket kortárs művészek, tavaly az MTV logójából készült szobrokat festettek meg a felkért művészeink.

Az ArtXmas egy új programunk, amely nagyon közel áll a szívemhez. A karácsony számomra egy minden évben nagyon várt ünnep, amelyre heteken át készülök. Kíváncsi voltam, hogy mit jelent a karácsony azoknak a művészeknek, akiket nagyra tartok, akik sok-sok alkotásukkal teszik szebbé a hétköznapjainkat.

Nagyon örülök, hogy ennyire nívós művészek vállalták, hogy részt vesznek az ArtXmas programjában, szívem szerint mindenkit felsorolnék, hiszen mindenkit másért szeretek. Olyan példaképek, élő legendák is velünk vannak, mint EfZámbó István, vagy Bukta Imre, illetve a fiatal generációból a személyes kedvenceim Magyarósi Éva, Pakosz Anna, vagy éppen Sibitka Panni és Weiler Péter.

Kár lenne tagadni, hogy a karácsony ajándékozásról is szól. Az ArtXmas remek alkalom arra, hogy értékes ajándékok találjanak gazdára. Az eredeti művekből ugyanis 100-100 db sorszámozott, szignózott giclé is készül, több méretben. Ezekhez megfizethető áron juthatnak hozzá a szerencsések, nagyobb tételben pedig képeslap-csomagok is készülnek a teljes ArtXmas 2022 kollekcióból.

Lobenwein Norbert
a Galéria vezetője