Marosi Panni
Festőművész

"Alkotói munkám fókuszában jelenleg a képzeletben keletkező belső intim terek és azok részleteinek vizuális ábrázolása áll. Kompozícióim az álmok működési mechanizmusához hasonlóan jönnek létre."

 

2020-ban diplomáztam festőművészként, Pécsen. Budapestre visszaköltözve a Nyolcésfél Inspirációs Övezetben találtam rá a közegre és a helyre, ahol alkotni szeretek.

Számos csoportos kiállításon, art fairen, aukción, művésztelepen és egy külföldi rezidencia programban vettem részt az elmúlt két évben. 2021-ben Pál Fanni divattervezővel létrehoztuk a das fanni x Marosi Panni kimonó kollekciót. Idén októberben pedig az Ady25 Galériában megrendezésre került az INNER SPACES című első egyéni kiállításom.

Alkotói munkám fókuszában jelenleg a képzeletben keletkező belső intim terek és azok részleteinek vizuális ábrázolása áll.

Kompozícióim az álmok működési mechanizmusához hasonlóan jönnek létre. A perspektíva szabályait felforgatva teszek kísérletet arra, hogy olyan, szürreális világot hozzak létre, amiben a személyes életemből megidézett emlékfoszlányok egyszerre képesek jelen lenni. A csendélet és az enteriőr klasszikus műfajain belül keresek új megoldásokat.