Magyarósi Éva
Képzőművész, animációs rendező

Munkásságomat leginkább társadalmi problémák megérteni akarása hatja át. Alkotásaimat médiaművészet, a klasszikus grafikai és festészeti technikák újszerű, kísérletező kombinációja jellemzi.

 

1981-ben születtem, Leányfalun élek és dolgozok, mint kortárs képzőművész és animációs rendező. Négy gyermek édesanyja vagyok.

Munkásságomat leginkább a társadalmi problémák megérteni akarása hatja át. Alkotásaimat a médiaművészet, a klasszikus grafikai és festészeti technikák újszerű, kísérletező kombinációja jellemzi. Kollázsfilmek, ceruzarajzok, fényképek, nagyobb méretű térinstallációk, valamint színházi és filmes díszletek készítéséről vagyok talán a legismertebb.

Projektjeimet általában egy történet megírásával kezdem. Nagyon érdekel már az állóképben rejlő történet lehetősége is. A történetek forgatókönyvszerű megírása, és ennek ötvözése mindig valamilyen kísérletező képi világgal: végülis ez a kiindulópontja minden egyes művemnek.

A rajz során a tárgyat egyetlen képkockának tekintem a mozgóképen belül is – egy film részének, egy történet elemének. A kiállításon szereplő rajzaimat is úgy igyekeztem összerendezni, hogy az öt kép együtt akár egy történet érzetét is keltheti.