Szabó-Lencz Péter (Petyka)
Lost Christmas
Vásárlásoddal támogatsz is!
Ha megvásárolod az alkotás reprintjét, vagy az aukción megszerzed az eredeti művet, azzal Te is hozzájárulsz egy nemes célhoz! Az eladásokból befolyó összegből a mű alkotója által meghatározott jótékony célt támogatjuk.
Az alkotó által támogatott ügy:
Képeslap
Aukción vásárolható meg. Kikiáltási ár:
Sorszámozott, szignózott reprodukció
0 Ft
Elérhetőség: Kérjük válassz az elérhető változatok közül
*
Háttér
Keret

Válassz stílust!

Mit jelent számomra a karácsony, az Advent?

Elcsendesedés, befelé fordulás, család, szeretet és meghittség.

Emlékszem a hideg, de kristálytiszta téli napokra, amikor királykék volt az ég, vastag hó fedte az utcákat, és a szikrázó napsütésben a jégcsapokról lehulló olvadt víz halk kopogása hallatszott a horganyzott lemezen.

Apám már kora délelőtt a fenyőfa törzsét faragta a teraszon, hogy az beleférjen a kovácsoltvas tartóláb szorításába. Nővéremmel együtt, így hárman díszítettük fel a fát. A füzéren egy égő mindig ki volt égve, Apám ilyenkor szentségelt.

Anyám közben a konyhában főzött-sütött, szinte egész nap.

Zenét hallgattunk, filmet néztünk délután. Olykor síugrást. Díszes, ünnepi teríték volt, gyertyafényes vacsora. Anyám kitett magáért. Vacsora után ajándékoztunk. Éjszaka még kisurrantam, hogy találkozzak a barátommal, aki három házzal lakott feljebb. A térdemig ért a hó. Aztán éjféli misére mentünk.

Így telt Karácsony ünnepe és a Szenteste fiatalkoromban. Izgatott voltam egész nap, mert ez volt számomra az év legmeghittebb eseménye, és olyan varázslatos volt, amely felért egy csodával.

Ezen emlék-töredékekből hoztam létre alkotásomat, amely formák és az általam kidolgozott egyedi színreceptúrák kompozícióján keresztül testesül meg absztrakt, tehát elvont formában.

Szabó-Lencz Péter (Petyka)
Lost Christmas, 2022
akril / vászon
100 cm x 70 cm

Szabó-Lencz Péternek hívnak, más néven Petyka, budapesti születésű magyar képzőművész vagyok. Absztrakt festőként és grafikusként dolgozom.