Eged Enikő Katalin
It's okay to relate this picture during Christmas
Vásárlásoddal támogatsz is!
Ha megvásárolod az alkotás reprintjét, vagy az aukción megszerzed az eredeti művet, azzal Te is hozzájárulsz egy nemes célhoz! Az eladásokból befolyó összegből a mű alkotója által meghatározott jótékony célt támogatjuk.
Az alkotó által támogatott ügy:
Képeslap
Aukción vásárolható meg. Kikiáltási ár:
Sorszámozott, szignózott reprodukció
0 Ft
Elérhetőség: Kérjük válassz az elérhető változatok közül
*
Háttér
Keret

Válassz stílust!

Mit jelent nekem az Advent?

Az utóbbi években, nehezen választom ilyenkor külön a munkát a mindennapoktól, illusztrátorként ebben az időszakban rengeteg vásáron veszek részt. Sok impulzus ér, sok visszacsatolást kapok arról, hogy ki hogyan tud kapcsolódni a képeimhez és ez nagyon jó érzés.

Magánéleti szempontból számomra  a karácsony  és az azt megelőző időszak inkább elcsendesedés, a családra, közeli barátaimra való fókuszálás időszaka. Most ez a kettő kicsit ütközik, de igyekszem ügyesen lavírozni.

Az illusztrációmmal a karácsony és a fogyasztói társadalom kapcsolatára reflektáltam, illetve ez a kép azoknak is szól akik nem tudnak a klasszikus minták mentén kapcsolódni az ünnepekhez.

Gondolatok a karácsony kapcsán:

Nekem jelenleg van egy erős melankolikus elvágyódásom a gyerekkorom karácsonyai felé, amikor még nem volt varázstalanítva az ünnep. Felnőttként nehezebben érzem ezeket, nehezebben találok vissza ahhoz az intimitáshoz vagy szakralitáshoz, ami akkor körüllengte ezt az ünnepet.

Eged Enikő Katalin
It's okay to relate this picture during Christmas, 2022
digitális illusztráció /
70 cm x 100 cm

Eged Enikő vagyok, grafikus, illusztrátor.

2022 tavaszán diplomáztam a Magyar Képzőművészeti Egyetemen - Grafikusművész szakon, Tervezőgrafika szakirányon.

Sokféle illusztratív formanyelvvel dolgozom - szeretem az absztrakt vizuális elemeket, főleg a csendéletekre és az élővilágra (állatok, növények) reflektáló témákat.

Az, hogy hogyan, milyen eljárás szerint redukálok bizonyos formákat, látványokat, és ezzel hogyan helyezem előtérbe a hangulatot vagy érzést amit szeretnék megmutatni, fontos része az alkotói folyamatnak és sokat szoktam kísérletezni ezzel.