Jásdi Juli
Hol ‘Volt’ - Hol nem ‘Volt’ - Furfang
Vásárlásoddal támogatsz is!
Ha megvásárolod az alkotás reprintjét, vagy az aukción megszerzed az eredeti művet, azzal Te is hozzájárulsz egy nemes célhoz! Az eladásokból befolyó összegből a mű alkotója által meghatározott jótékony célt támogatjuk.
Az alkotó által támogatott ügy:
Képeslap
Aukción vásárolható meg. Kikiáltási ár:
Sorszámozott, szignózott reprodukció
0 Ft
Elérhetőség: Kérjük válassz az elérhető változatok közül
*
Háttér
Keret

Válassz stílust!

Már októberben szól az “ólájvantforkriszmösz”, állnak a fák, és bár nagy fényfüzér aggató vagyok, engem aggaszt inkább, hogy a “szeretet ünnepe” inkább a szerzemények sorozatos halmozására van felfűzve. Persze van ebben valami rendkívül szórakoztató: Rápörgünk, hogy mit adjunk, de azért biztos, ami biztos; izgulunk, hogy mit kapunk. Aztán meg marad az adok-kapok és a stressz a négy fal között, hogy kisült-e a kalács meg tiszta-e az udvar, rendes-e a ház.

Vajon idén változik valami?

A sorozat az idei év nehézségeit hivatott ábrázolni azzal a reményteljes ősi mondással és lábjegyzettel, hogy “Bárhogy is lesz, mindig lesz valahogy”. A változás pedig állandó vendége a családi körnek.

Számomra a téli ünnep: Szeretet öt réteg csomagolópapírba és két guriga csillogós aranyszín-szalagba csomagolva. Szomorúság egy összetört üveggömbben. Nosztalgia egy dallamban. Félelem egy hóember szemében az átadás előtt álló hosszú szárú pamutzoknin. Hiú remény a kifogott ponty pikkelyei közt. Melegség két összedörzsölt kéz között. Sikerélmény a majonéz és a krumpli szimbiózisában. Agyrém a hipermarketben kígzózó sorok kereszteződéseiben. Zakatolás a vércukorszint hullámvasútjának mélysége és magassága közt - fél bejgli varázslatos eltüntetése után. Préselt levegő a karácsonyfán hagyott “cukor-mentes” szaloncukorpapír két copfja között.

Megálló 364 nap után. 

Jásdi Juli
Hol ‘Volt’ - Hol nem ‘Volt’ - Furfang, 2022
digitális illusztráció / giclée nyomat
70 cm x 100 cm

2019-ben végeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Diplomamunkámmal, a Tintaló című, alkoholizmusról szóló könyvtervvel még abban az évben a Silent Book kategória első helyezettje lettem az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztiválon. Azóta négy kötet is megjelent a rajzaimmal.

Szeretek iróniával és groteszk humorral körbejárni egy adott témát, legyen az egy könnyedebb leíró történet vagy egy elvont, komolyabb téma. Érdekelnek az emberi psziché rejtelmei és a hozzá kapcsolódó társadalmi kérdések, összefüggések.

Redukált színvilágú és erőteljesen vonal-bázisú rajzaimmal igyekszem kikönnyíteni, ami nehéz és elmélyíteni azt, ami sekélyes.

Azt a szerény kis életcélt tűztem ki magamnak, hogy szeretném létrehozni a világ legrosszabb vizuális szóviccét. Bármit is jelentsen ez.